Pesë mënyra për të minimizuar alergjintë e pranverës
Pesë mënyra për të minimizuar alergjintë e pranverës
May 23, 2024

1-    Përdorni syze dielli kur është e mundur, për të shmangur kontaktin e sipërfaqes së syve me polenet.2-    Mbani

Suplementet ushqimore, a janë ato të nevojshme?!
Suplementet ushqimore, a janë ato të nevojshme?!
May 23, 2024

Suplementet ushqimore njohur edhe si suplemente dietike, aktualisht shkaktojnë debate të vazhdueshme në fushën e shëndetit dhe ushqimit. Pyetja

Urgjencat okulare
Urgjencat okulare
May 23, 2024

Kërkoni kujdes urgjent nëse besoni se shikimi juaj është në rrezik, nëse keni dhimbje të forta ose nëse keni ndonjë

Si të kujdeseni për shëndetin e syve?!
Si të kujdeseni për shëndetin e syve?!
May 23, 2024

Ja disa rekomandime që do t’ju ndihmojnë në përditshmërinë tuaj. -Çlodhni shpesh sytë tuaj. Sidomos nëse

Hemoragjia e syve, çfarë duhet të bëni?
Hemoragjia e syve, çfarë duhet të bëni?
May 23, 2024

Hemorragjia subkonjuktivale nënkupton daljen e gjakut nga një enë e dëmtuar nën konjuktivë (një membranë e hollë transparente)

Fotokeratiti - Simptomat e "verbërisë" së dëborës
Fotokeratiti - Simptomat e "verbërisë" së dëborës
May 23, 2024

Me ardhjen e stinës së dimrit, shijimi i borës mund të përbëjë rrezik për shëndetin okular.Fotokeratiti është

Katarakta
Katarakta
May 23, 2024

Cilat jane simptomat? Shikimi i paqarte dhe i turbulltPamje dysheVeshtiresi ne shikimin natenNgjyrat duken te zbehtaNdricimi natyral ose artificial shume i zbehteMund

Kujdesuni për shikimin e të vegjëlve tuaj!
Kujdesuni për shikimin e të vegjëlve tuaj!
May 23, 2024

Sa zgjat mësimi vizual gjatë fëmijërisë? Kur lindim, sistemi ynë vizual nuk është zhvilluar plotësisht dhe syri pëson

Shenjat që tregojnë dëmtim të syve nga eklipsi
Shenjat që tregojnë dëmtim të syve nga eklipsi
May 23, 2024

Dëmtimi nga eklipsi nuk shkakton dhimbje ose shqetësim në sytë tuaj, sepse retina nuk ka receptorë dhimbje, por mund të vihen re:-

Çfarë DUHET të bëni gjatë përdorimit të lenteve të kontaktit
Çfarë DUHET të bëni gjatë përdorimit të lenteve të kontaktit
May 23, 2024

Çfarë DUHET të bëni gjatë përdorimit të lenteve të kontaktit: - Lani duart përpara se të vendosni lentet e kontaktit.-

Si e trajtojmë bllokimin e kanalit të lotit tek foshnjat?
Si e trajtojmë bllokimin e kanalit të lotit tek foshnjat?
May 23, 2024

Bllokimi i kanalit të lotit është gjendja më e zakonshme e kanalit të lotit tek fëmijët. Në disa foshnje, vihet re persistencë

Lotët
Lotët
May 23, 2024

Your browser does not support the video tag. Lotët janë të rëndësishme për të mbajtur të lubrifikuar sipërfaqen

Çfarë shkakton fërkimi i syve?
Çfarë shkakton fërkimi i syve?
May 23, 2024

Ndodh shpesh, pa e kuptuar që ne të fërkojmë sytë dhe të mos jemi të vetëdijshëm se shëndeti ynë vizual mund

Funksionet e Kornesë
Funksionet e Kornesë
May 23, 2024

1-    Kontrollon hyrjen e dritës2-    Fokuson rrezet e dritës në retinë3-    Mbron irisin

Çfarë është migrena okulare?
Çfarë është migrena okulare?
May 23, 2024

Migrena është një çrregullim neurologjik që prek miliona njerëz në mbarë botën. Përveç dhimbjes së

A mund të fluturoj në rast se kam kryer një ndërhyrje në sy?!
A mund të fluturoj në rast se kam kryer një ndërhyrje në sy?!
May 23, 2024

* A mund të fluturoj pas operacionit të riparimit të retinës?Nëse keni kryer ndërhyrje për shkolitje retine, duhet të fluturoni

Çfarë është Nistagmusi?
Çfarë është Nistagmusi?
May 23, 2024

Nistagmusi është një patologji e cila karakterizohet nga lëvizje të pavullnetshme të syrit.  Lëvizja mund të jetë:*